Hoidot

Purentalihasten käsittely

Purentaelimistön toimintahäiriöt – TMD (temboromanibular disorders) on yleisnimitys leukanivelen, purentalihasten, hampaiston ja niihin liittyvien kudosten kivuille ja muille ongelmille.

Tavallisimpia oireita ovat hampaiden, pään ja kasvojen alueen, sekä niskahartiaseudun säryt, korvasärky, kuulonalenemat tai herkistymät ja erilaiset naksahdukset suuta avattaessa ja suljettaessa. Ihmisillä, joilla esiintyy yöpurentaa, purentavirheitä tai hampaiden narskuttelua ovat nämä ongelmat yleisiä.

Puremalihasten ja leukanivelten käsittelyllä rentoutetaan kireät lihakset sekä suun ulko- että sisäpuolelta ja normalisoidaan leukanivelten liikettä. Käsittelyn yhteydessä otetaan monipuolisesti huomioon myös muut niska-hartiaseudun kudokset. Käsittely tehdään asiakkaan sietokyvyn mukaan ja tarkoitus ei ole satuttaa vaan päinvastoin rauhoittaa kehoa ja rentouttaa kudoksia.

Akupunktio

On tuhansia vuosia vanha hoitomuoto Kiinasta. Siinä kehoa hoidetaan hyvin ohuilla neuloilla, jotka pistetään tarkasti nk. akupisteisiin, joita kehossamme on sadoittain. Akupunktiossa pyritään stimuloimaan hermopäätteitä ja sitä kautta vaikutetaan kehon toimintaan. Hoitomuotona hierontaa ”kevyempi” eli voidaan usein suorittaa myös silloin, kun kudos ei kestä manuaalista käsittelyä.

Akupunktiolla saadaan apua lihaskireyksiin esimerkiksi jännitysniskaan, rasitusperäisiin vammoihin, erilaisiin tuki ja liikuntaelinvaivoihin ja sairauksiin, migreeniin ja kivunlievitykseen, esimerkiksi nivelrikosta johtuvaan kipuun.

Life Detox-kehonpuhdistus + jalkojen hieronta

Väsyttääkö? Onko energia lopussa?
Onko kuvottavaa oloa tai hengenahdistusta?
Verenpaine- tai paino-ongelmia?
Allergioita, tulehduksia tai ihottumaa?
Päänsärkyä tai migreeniä?
Masennusta, hermot kireällä tai unihäiriöitä?
Ruuansulatusvaivoja?
Selkä,- nivel tai lihassärkyjä?
Erilaisia sairauksia, esimerkiksi reuma, fibromyalgia, kihti, kilpirauhasen vajaatoiminta?


Detox-kehonpuhdistus on yksinkertainen ja hellävarainen mutta tehokas tapa auttaa kehoasi päästämään irti kuonasta ja myrkyistä. Pidät jalat vesivadissa, minä ohjaan miedon sähkövirran elimistöösi ja johan alkaa tapahtua! Voit saada helpotusta lukuisiin vaivoihin ja sairauksiin kun elimistösi happamuus alkaa vähetä ja hiivat, homeet, bakteerit ja muut poistua. Kuuden kerran sarjan aikana saat 6:n kerran puhdistukset, opastuksen ja neuvot elämäntapa- ja ruokavaliomuutoksiin joilla tuet kehosi tasapainoa sekä jalkahieronnan.

Tule yksin, tai kaverin kanssa yhdessä, samaan aikaan!

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on kivuton, hygieeninen ja turvallinen hoitomuoto, jolla hierontaa voidaan tehostaa huomattavasti.

Kuivakuppaus tehostaa hieronnan tehoa, joten voisi sanoa sen sopivan kaikille hierontaa tarvitseville. Erityisesti kuivakuppauksesta on todettu olevan apua seuraavissa tapauksissa:
-aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi
-urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto
-akillesjänneongelmat ja penikkavaivat
-polvivaivat
-kuona-aineiden ja nesteiden poisto
-kipu- ja akupisteiden käsittely
-kivut ja turvotukset
-lihaskovettumat, lihassäryt ja erilaiset lihasten jännitystilat
-arpikudosten hoito
-verenkierron vilkastuttaminen
-päänsärky
-niveltulehdukset
-tenniskyynärpää
-hiirikäsi
-iskiaskivut

Kuivakuppaus on myös erittäin rentouttavaa, joten välttämättä mitään erityistä vaivaakaan ei tarvitse olla.

Kuumakivihieronta

Tulossa pian…

Intialainen päähieronta

Tulossa pian…

Hoitava Hengitys HB ®

Luonnonmukaista apua hengityksen ongelmiin. Useat ihmiset tunnistavat omassa hengityksessään olevan jotakin pielessä, vaikka eivät kärsisikään erityisistä terveysongelmista. Yleisimpinä hengityksen ongelmina pidetään liian pinnallista sekä liian kiihkeää hengittämistä. Arvellaan, että nopean hengästymisen, tai ilman loppumisen tunteen taustalla on tuo tehottomaksi mielletty pinnallinen hengitys. Ajatellaan, että pinnallinen hengitys ei tuo riittävästi elimistöön happea, jolloin henkeä pyritään haukkomaan suuremmin. Tämä johtaa olosuhteisiin nähden liian suureen hengitykseen, eli liikahengitykseen.

Liikahengityksen aiheuttamia oireita ovat mm. hengenahdistus, yskä, kuorsaus, uniapnea, heikko keskittymiskyky, huimaus, päänsärky, rytmihäiriöt, stressi, jännitys, ahdistus, allergiset reaktiot, väsymys ja unihäiriöt.

Syvempään hengityksen ymmärrykseen johdattaa Buteyko-teoria sekä siihen pohjautuva Hoitava Hengitys, jotka selventävät hengitystavan merkitystä laajemmin. Hoitava hengitys -harjoitteilla poistetaan terveen hengityksen esteitä, korjataan huonoja hengitystapoja sekä normalisoidaan järkkynyt hengityskaasujen tasapaino, eli korjataan liikahengitystila. Lisäksi harjoitteilla vahvistetaan ja vapautetaan hengityslihaksia sekä avarretaan nielua. Näin luodaan mahdollisuus sujuvalle, syvälle, mutta samalla kevyelle ja vaivattomalle hengitykselle.

Hoitavaa hengitystä ohjaan etänä. Varaukset ja lisätiedot, ota yhteyttä sähköpostitse.

Reiki Energiahoito

Mikao Usuin luonnollisen parantamisen menetelmän mukaan Reiki vahvistaa henkisiä kykyjämme, tasapainottaa mieltämme ja auttaa meitä saavuttamaan onnellisuuden ja terveyden. Reiki antaa kehomme käyttöön lisää elinvoimaa, jota voimme hyödyntää paranemisen aikaansaamiseksi ja nopeuttamiseksi. Hoitaja toimii kanavana, energian välittäjänä, josta energia virtaa lempeän kosketuksen avulla hoidettavaan. Hoito tehdään hoitopöydällä, asiakkaalla yllään mukava asu.

Kaikkialla, ympärillämme ja meissä itsessämme virtaa elämänvoima. Kaikilla meillä on myös luonnostaan kyky käyttää tätä voimaa. Nykypäivä vaatimuksineen ei kuitenkaan tee sitä helpoksi. Uuvumme liian kiireisessä työelämässä eikä vapaa-aikammekaan tuo lepoa ja vahvistusta niin kuin sen pitäisi. Kaikenlainen stressi heikentää energian kiertoa. Siitä voi seurata monenlaisia vaivoja ja sairauksia. Reikin avulla pystytään edesauttamaan kokonaisvaltaista paranemista. Sen avulla sekä keho että mieli saavat uutta energiaa ja sen avulla on mahdollista avata energiatukkeumia. Saatavilla myös kaukohoitona.

Geenituntemuksen kautta kohti yksilöllistä terveydenhoitoa

Geenitutkimus auttaa sinua tekemään valintoja, jotka sopivat parhaiten juuri sinun ainutlaatuiselle geeniperimällesi. Oikealla ravinnolla ja ravintolisillä voidaan ohittaa epäedullisia geenivariaatiota. Kun noudatat geeniperimääsi tukevia valintoja, on suuri mahdollisuus, että riskigeenit eivät koskaan aktivoidu.

Yleisesti voidaan sanoa, että riskitekijät aktivoituvat seuraavissa tapauksissa:

1) iän myötä

2) huonon ravitsemuksen myötä

3) stressaavissa ja kuormittavissa elämäntilanteissa

4) sairastumisen tai loukkaantumisen yhteydessä

5) kovassa rasituksessa

Näitä kutsutaan myös epigeneettisiksi tekijöiksi

Terveys ja hormonit geenitesti on laaja lähes 60 geeniä sisältävä kokonaisuus, joka on jaettu seuraaviin osa-alueisiin:

A. KEHON HYVINVOINTI: Osa-alueet, joihin raportissa keskitymme, ovat metylaatio (kehon korjaus- ja puhdistumistapahtuma), tulehdustekijät, detoksifikaatio (elimistön myrkynpoisto) ja hapetusstressi.

B. AINEENVAIHDUNTA: Raportissa käydään läpi geenejä, jotka liittyvät rasva-aineenvaihduntaan, sokeriaineenvaihduntaan ja hormonitoimintaan.

C. TUKI- JA LIIKUNTAELIMET: Käsittää luuston, nivelet ja lihakset ja niiden tehtävänä on vastata elimistön tukemisesta, asennosta, suojaamisesta ulkoiselta kuormitukselta, liikkumisesta ja liikkuvuudesta.

D. RAVINTOTEKIJÄT: Tässä osiossa tarkastellaan kofeiinin ja laktoosin vaikutusta elimistöön, suolaherkkyyttä sekä vuorokausirytmin vaikutusta aineenvaihduntaan.

E. HORMONIAINEENVAIHDUNTA: Osiossa käydään läpi geenejä, jotka voivat vaikuttaa hyvinvointiasi heikentävästi hormonitasapainon järkkyessä ympäristötekijöiden, iän tai elämäntapojen vaikutuksesta. Terveyttäsi ja hyvinvointiasi ajatellen on todella tärkeää, että hormoni aineenvaihdunta toimii hyvin.

Geenitestiin valittavat lisäosat:

Yliherkkyys 50 €

Keliakia 50 €

Rasva- ja sokeriaineenvaihdunta 50 €

Farmakogenetiikka 80 € (tutkitaan lääkeaineisiin vaikuttavia geenejä)

APOE Alzheimerin taudin riski 50 €

Ihoterveys 50 €

Sport 80 €

Silmäterveys 80 €

Vastustuskyky 50 €

Terveys ja hormonit geenitestin hinta 320 €

Geenitesti otetaan sylkinäytteenä.

Geenitestin tulkinta:

Kauttani ostettuun Nordic Genexin n. 60 geenin testiin yhden tunnin kestävä tulkinta 90 €. Tulkinta lisäosien kanssa 1 h 15 min 99 €.

Muualta ostettuun Nordic Genexin geenitestiin yhden tunnin tulkinta 99 €. Tulkinta lisäosien kanssa 1 h 15 min 115 €.

Tulkinnassa keskitytään ongelma-alueiden ravitsemukselliseen terapiaan. Tulkinta tapahtuu hoitolassani tai etänä.

Testin tilaaminen ja lisätietoa testistä saat ottamalla yhteyttä sähköpostitse.

Dry Needling

Dry needling eli neulahoito on akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Neulaus perustuu länsimaiseen lääketieteeseen. Vaikka maailmalla neulausta on käytetty kipujen hoidossa jo pitkään, Suomessa se on vielä suhteellisen uusi hoitomuoto.

Neulahoidolla pyritään lievittämään lihaskipuja ja rentouttamaan lihasta triggerpisteitä käsittelemällä. Triggerpisteet ovat herkistyneitä lihaksen osia, joiden kipu heijastuu usein muualle kehoon. 

Hermosto reagoi akupunktioneulaan ja käynnistää kehossa erilaisia neurofysiologisia reaktioita, joiden ansiosta lihakset rentoutuvat ja kipu lievittyy. Hoito on kivutonta, eikä neulan pistosta välttämättä edes tunne. Hoidon aikana käsitellään useampia triggerpisteitä ja hoito toteutetaan hieronnan yhteydessä asiakasta kuunnellen.

Neulausta voidaan käyttää kivun hoitoon, kuten niska-hartiaseudun vaivojen hoitoon, olkapää- tai kyynärpääkipuihin, alaselän vaivoihin tai jalkojen kiputiloihin. Erityisen tehokas se on  hartiaseudun vaivojen, päänsäryn ja migreenin hoidossa.

Neulaus auttaa kehon luontaista paranemisprosessia: sillä edistetään lihasten normaalia toimintaa ja yhteistyötä. Neulaushoidon onnistuessa lihasten toiminta, voimatasot, suorituskyky ja aineenvaihdunta paranevat. Siten neulaus sopii myös erinomaisesti osaksi urheilijoiden kehonhuoltoa ja palautumista. Esteenä neulahoidolle ovat tulehdustilat, kuume, neulakammo, syöpä sekä lymfaperäinen turvotus.

Dutch-hormonitesti

Dutch Plus on hyvin kattava ja monipuolinen hormonitoimintaa kokonaisuudessaan kuvaava testi. Testi kertoo naishormonien pitoisuudet, progesteronin ja estrogeenin sekä näyttää kaikki kolme estrogeenin muotoa, kun verikoe näyttää vain yhden. Testi näyttää, kuinka estrogeeni poistuu kehosta, joka on tärkeää naishormonien tasapainolle, hedelmällisyydelle ja oireettomille kuukautisille muun muassa.

Naishormonien lisäksi se näyttää mieshormonien määrän kehossa (normaalisti, vähän vai liian paljon) kuinka ne poistuvat kehosta ja tämä voi osalle selittää esim. aknea, hirsutismia ja epäsäännöllistä kiertoa. Testi näyttää myös, kuinka paljon keho erittää mitäkin stressihormonia (DHEAS, kortisoli, kortisoni, DHEA) ja millainen stressikuorma kehossa on. Näiden lisäksi testi kertoo muutamia tärkeitä vitamiineja ja välittäjä-aineita, jotka ovat olennaisia hormonitoiminnalle. Testistä saamme myös tietoa suoliston ja maksan kunnosta sekä toiminnasta.

Jos sinun ongelmasi on esim. väsymys, testistä nähdään kokonaisuudessaan stressihormoneiden määrä, jonka jälkeen voidaan lähteä tukemaan tilannettasi ja elinvoimaasi. Jos taas ongelmasi on runsas vuoto ( ja siitä johtuvat vaivat), näemme testistä estrogeenin määrän kokonaisuudessaan, kuinka se poistuu kehostasi, mistä runsas vuoto johtuu ja tiedetään tarkkaan, kuinka kehoasi on hyvä lähteä tukemaan ja vuotoa rauhoittamaan.

Testi tulee kotiisi ja tehdään ovulaatiosta 4-5 päivän päästä. Jos sinulla ei ole kiertoa, niin katsotaan ottoaika yhdessä. Testipäivänä tehdään virtsa- ja sylkinäytteitä, hyvät ohjeet tulevat testin mukana. Testauksen jälkeen tilaat kuriirin noutamaan testin kotoasi, josta se lähtee laboratorioon analysoitavaksi. Tuloksissa menee 3-4 viikkoa. 

Dutch Plus maksaa 389e, 1.7.2022 hinta nousee 439e. Hinta määräytyy Nordic Clinicin mukaan, joten se ei sisällä analyysia eikä jatko-ohjeita. Analyysi, kirjalliset jatko-ohjeet sekä etätapaaminen puhelimitse maksaa 180e sis. 24% alv. Testin tilaaminen ja lisätietoa testistä saat ottamalla yhteyttä sähköpostitse.

Raindrop-hieronta eteerisillä öljyillä

RAINDROP 💧💧💧
Rentouttavan Young Living Raindrop hoidon aikana asiakkaan jalkapohjiin, selkään ja selkärangalle levitetään hellävaraisin hoito-ottein yhteensä noin 85 tippaa terapeuttisen tason eteerisiä öljyjä.Hoidossa käytettävät öljyt ovat voimakkaasti antibakteerisia, ja ne vaikuttavat kehon eri kerroksissa monin tavoin. Öljyjen sively- ja hierontatekniikat ovat peräisin pohjoisamerikkalaisilta lakotaintiaaneilta ja aasialaisen akupunktuuriperinteen taitajilta.Raindrop-hoidon tarkoituksena on tukea öljyillä kehon kaikkia elimiä, lihaksia, kudoksia ja luita syvillä solutasoilla. Hoito tukee immuunipuolustusjärjestelmää, korjaa kehon sähkömagneettista tasapainoa ja auttaa kehoa puhdistumaan fyysisestä ja tunneperäisestä kuonasta sekä tukee ryhtiä. Raindrop-hoito kestää noin tunnin.

Hoito ei sovi raskaana oleville, eikä silloin kun selässä tai jaloissa on avohaavoja, sieni-infektio tai tulehdus. Hoitoon ei voi tulla myöskään flunssan tai muun tarttuvan taudin aikana.

#raindrop

#younglivingeteerisetöljyt

Varaa aikasi tästä